KookJij

Biefstuk Tartaar met Bieslook Mayo

Een heerlijk biefstuk tartaar met bieslook mayo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4-6500 gram biefstuk personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biefstuk Tartaar met Bieslook Mayo te bereiden

Voor de mayo :
*1 bosje bieslook grof hakken en samen met de olie in de blender doen en daarvan een homogene bieslookolie draaien
*In een kom de 3 eidooiers goed klutsen tot lichtgeel en al kloppend de mosterd en de azijn door mengen.Al kloppend nu de bieslookolie er bij doen en een mooie mayo kloppen
#
Tartaar losroeren en daardoor - te beginnen met de dooiers - alle ingredienten mengen en roeren tot een homogeen mengsel.Houd de sjalot ringen nog even apart .
***********************************
ALTERNATIEF:Alles goed door elkaar roeren en minstens 1 uur in de koeling leggen voor het opdienen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN :
Manier 1
*mayo op de spiegel van een bordje
*Daarop met een kookring een "schijf" tartaar zetten:
*Beetje opgeklopte crême fraiche er op en afmaken met geknipte bieslook
#
Manier 2
*Op een groot bord leggen voor een ieder persoonlijk:
1)een schijf tartaar met een kuiltje; in het kuiltje een eidooier
2)naast de schijf tartaar een kommetje met de mayonaise
3)daar omheen in heel kleine kommetje alle afzonderlijke ingredienten,zodat een ieder voor zichzelf de tartaar kan aanmaken zoals hij / zij dat wenst
4)een bordje om het gemaakte product op te zetten


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst