KookJij

Zigeunersaus uit eigen keuken

Een heerlijk zigeunersaus uit eigen keuken recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Joegoslavie
Keuken: Balkan
Bron: Ooit een van de examensauzen van mijn opleiding
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zigeunersaus uit eigen keuken te bereiden

Verwarm de olie en fruit hierin de ui, knoflook en peper op niet te hoog vuur tot ze geur af gaan geven en wat zachter zijn.
Voeg de champignons en paprika toe en bak eventjes mee tot deze ook zachter zijn en smaak hebben afgegeven.
Roer er de tomatenpuree, ketchup, sambal door en warm even goed door voor je het afblust met de azijn en bouillon.
Breng het tegen de kook aan, roer er de suiker en augurkenblokjes door en laat op een klein pitje een minuut of 5 stoven.
Proef of je het lekker op smaak vind, anders nog iets zoeter of pittiger maken en deze lekkere saus kan op tafel. Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Deze saus was een 'tafelbereiding' tijdens mijn opleiding waar de gasten aan tafel lekker op je vingers konden (mee)kijken.. Heel irritant, zeker als je nog niet helemaal zeker bent ;-)
Maar: altijd goed gegaan en gelukt, de gasten waren altijd tevreden. En nu nog steeds, jaren later, een van onze favoriete sausjes bij vlees, kip en barbeque!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Ja, dit is lekker, maar sambal manis in een Balkan-grecht is vloeken in de kerk. Neem gewoon wat meer paprika.....
Tanja

Tanja zegt:
Deze ga ik ook zeker proberen, lijkt me veel lekkerder dan uit een potje of zakje :-) Maar ik maak hem bij een uit de kluiten gewassen schnitzel ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Zeker, gaat naar de 20 gr. toe ;-)
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Dat zit eraan te komen binnenkort Anna :o) Tenminste, de vooruitzichten zijn goed...
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat sausje komt zeker bij ons op tafel! Laat het BBQ-weer maar komen :-)