KookJij

Zigeuner zuurkool

Een heerlijk zigeuner zuurkool recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zigeuner zuurkool te bereiden

Bak de dobbelsteentjes gerookt spek uit in een eetlepel boter. Verwijder de zaadjes uit de paprika, snipper deze samen met de ui. Doe vervolgens de zuurkool, de jeneverbessen, de witte peperkorrels, de tomatenpuree en de paprika- en uisnippers in een pan met een dikke bodem en voeg de rode peper in zijn geheel toe. Laat dit alles 3 uur op een klein pitje sudderen. Daarna worden de dobbelsteentjes salami, de dobbelsteentjes uitgebakken spek en de stukjes appel toegevoegd. Neem tenslotte voor het serveren de rode peper uit de pan en voeg de witte wijn toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sonyanijntje

sonyanijntje zegt:
@Bolle Hans: Natuurlijk mag dat! Ik zie zelf recepten altijd als een inspiratiebron. Wees vrij om dingen aan te passen naar eigen smaak! ;)
bolle hans

bolle hans zegt:
Mag ik de salami vervangen voor een pikante chorizo?
En een enige hoeveelheid knoflook toevoegen?:)