KookJij

Zeeduivel met spaghetti tricolore

Een heerlijk zeeduivel met spaghetti tricolore recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeeduivel met spaghetti tricolore te bereiden

Oven voorverwarmen op 180°C.
Snijd zeeduivel in twee gelijke delen.
Snijd de vis op de zijlijn nog eens in twee, vul een deel met de zeekraal en leg de andere helft weer erop, prik goed vast met prikkers.
De vis in het los geklopt ei wentelen daarna in de krispi.
Leg in een beboterde vuurvaste schotel en bak deze in de oven gedurende 20 min.
Spaghetti in twee uitsteek vormen dresseren en de rest van het ei verdelen over de twee vormen gevuld met spaghetti. Zet deze gedurende een 5 tal min in de voorverwarmde oven.
Wokgroenten speciaal te vinden op mijn recepten pagina.
Saus : mascarponesaus met een citroen smaakje evenzeer te vinden op mijn recepten pagina.
Haal de spaghetti uit de vorm dresseer op bord leg een toefje mascarpone gekruid met viskruiden er boven op .
De gevulde vis op de groenten dresseren.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Saus : mascarponesaus met een citroen smaakje.
2 sjalotjes
enkele broccoli roosjes
een scheut witte wijn
een halve citroen uitgeperst
125 gr mascarpone
viskruiden
boter
peper
Sjalotjes in ringen snijden.
Broccoliroosjes klein verdelen.
Stoof deze aan in een beetje boter voeg wijn en citroensap toe laat even sudderen en kruid op smaak af met viskruiden en peper.
Als laatste de mascarpone eronder roeren .


Wokgroenten speciaal :
50 gr ajuin ringen
50 gr wortelstaafjes
50 gr chinese kool grof snijden
50 gr paksoi grof snijden
50 gr paprika ringen rood & groen
50 gr broccoliroosjes
100 gr sojascheuten
viskruiden
peper
olijfolie
Olijfolie laten heet worden wok alle groenten gekruid beetgaar aan.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst