KookJij

Zalmterrine

Een heerlijk zalmterrine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 780 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Paul van Mook (Arts en Auto van Juni 2012)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmterrine te bereiden

1).Pocheer de zalm gedurende 10 minuten in de visfond samen met een schijfje citroen en haal hem dan uit de pan. Maak de zalm klein en zet apart op een bord
2).Los in 200 cc visfond de blaadjes gelatine op.
3).Meng in een kom de visfond, de zalm en de rest van de ingredienten tot een redelijk homogeen geheel.
4).Breng op smaak met de peper en het zout.
5).Breng de zalm-massa over in het met plastic folie beklede blik en dek het af met een ander stuk plastic folie.
6).Dit gaat 12 uur in de koelkast.
7).De resterende visfond invriezen in een ijsblokjes-doos om later te gebruiken in sauzen, enz.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP :
Geef per persoon 2 plakken terrine en garneer dat met wat sla, tomaatjes en een dressing

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst