KookJij

Witlofstamppot met spekjes en appel

Een stamppotje met spekjes, sjalot , witlof en appel met een zoetje van honing. Alles door de grove puree en klaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie: 494 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Lekker Snel eigen tekst en foto
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofstamppot met spekjes en appel te bereiden

  1. Bak de spekreepjes 4 minuten op middelhoog vuur in een droge hapjespan.
  2. Voeg de sjalot toe en bak 3 -4 minuten mee.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van het witlof en snij de onderkant af. Halveer de lof in de lengte en vervolgens in de breedte in reepjes van 1 cm breed. ( Ik heb de kernen van het witlof verwijderd)
  4. Kook ondertussen de aardappelen in water met wat zout gaar.
  5. Voeg het witlof toe aan de pan met spek en sjalot en laat circa 8 minuten bakken.
  6. Voeg de appelstukjes toe en bak enkele minuten mee.
  7. Als de aardappelen gaar zijn, afgieten en even droogstomen.
  8. Melk ,mosterd en roomboter toevoegen en tot een grove puree stampen.
  9. Voeg de honing toe aan het witlof, roer goed door.
  10. Voeg nu de pan met witlof toe aan de puree. Roer alles goed door , verdeel over 2 voorverwarmde borden en geniet.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Het was hier wel weer voor een stamppotje. Lekker snel en weer eens wat anders.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst