KookJij

Recept voor Valentijnssoep

Een heerlijk valentijnssoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verhit de olijfolie en fruit hierin het sjalotje goudgeel, voeg de knoflook, champignons, bleekselderij, prei en tomaten toe.
Stoof het geheel gedurende 1 minuut.
Blus met de bouillon en voeg de pijpkaneel en basilicum toe.
Laat het geheel op een laag vuurtje gedurende een half uur trekken.
Druk de soep door een zeef.
Voeg de geklopte room aan de soep toe.

Verwarm de soep voor het serveren en klop deze tijdens het verwarmen met een staafmixer schuimig.
Voeg de asperges, tomaat concassa en peterselie toe aan de soep.
Snijd ondertussen hartjes uit het brood met een middenlijn van drie centimeter.
Leg de Blue d\'Auvergne op het brood en gratineer de broodhartjes onder de hete grill tot de kaas ietwat gesmolten is.
Schenk de soep in een mooie kom en leg het broodhartje in de soep.
Schrijf een lieve boodschap op een servetje en de romantiek kan beginnen.

Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Michiel d

Michiel d zegt:
Tomatenconcasée zijn inderdaad tomatenblokjes zonder vel, pitten enz.
Zorg dat je een ruime hoeveelheid goed kokend water met een klein scheutje azijn erin hebt en snij de tomaten kruislings in, vervolgens dompel je niet teveel tomaten tegelijk in het water om ze direct daarna in ijswater(of goed koud water)te koelen. vervolgens snij je zaadlijsten enz. weg en dan in brunoise (blokjes) snijden.
netty

netty zegt:
concassee zijn tomaten blokjes. je kookt de tomaten voor een paar seconden, dan haal je het velletje ervan af. dan snij je het in partjes oid en al je het zaad weg zo hou je zeg maar alleen tomaat over. en dat wat je over hebt snij je in blokjes
els

els zegt:
Ik ga de soep maken dit weekend, maar wat is tomaat concassa?
leny wortman

leny wortman zegt:
Hallo Valentijn Loos
Dit soepje doe ik, klein bladerdeegtaartje met tomaten/kaas/pesto vulling en hartje erop.
Heel klein bloemkooltje met champignonnensaus, krieltjes en gehaktballentjes die je ook in hartvorm kan bakken?
Ik hoop dat je er nog wat aan hebt.
Oh en mooi ijs toe natuurlijk!:p
ValentijnLOOS ( 10 jaar )

ValentijnLOOS ( 10 jaar ) zegt:
ik moet het dine maken nog tips ??;)
leny wortman

leny wortman zegt:
:DLijkt me erg lekker en leuk om te doen. Ik zie het succes al voor me. Alleen wat is tomaat concassa?
Ida Chapelier

Ida Chapelier zegt:
Geweldig leuk en origineel zijn de recepten welke ik gevonden heb, bedankt en veel plezier bij het samenstellen van recepten:p