KookJij

Recept voor Uitsmijter alla monique

Een heerlijk uitsmijter alla monique recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

-Laat de ham op kamertemperatuur komen.
-Leg de 2 sneden brood tegen mekaar aan op een bord en besmeer met mayonaise.
-Leg de plakjes komkommer overlappend over de rand van het bord.
-Bestrooi de tomaat met wat peper en zout en bak deze met de champignons tot ze zacht zijn.
-Smelt wat boter in een pan en bak van de 2 eieren spiegeleieren, zorg dat de dooier heel blijft.
-Bestrooi met wat peper en zout.
-Leg de eieren op het brood, verdeel de tomaat en champignons erover en dek af met de plakken ham.
-Besmeer met nog wat mayonaise en bestrooi met de peterselie.
-Direct serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
@tineke:ik kan prima tegen kritiek, daar heb ik geen problemen mee, zolang ieders eigen mening gerespekteerd word.als gerard roomboter wilt gebruiken in een recept die zowiezo al boordevol cholesterol zit is dat zijn eigen vrije keus!het is zijn gezondheid, niet de mijne he, op kookjij ben je vrij om je eigen recepten te plaatsen, en dit was mijn recept, slimme meid!:););)
apu

apu zegt:
En alweer: ieder zijn eigen smaak! Ieder gebruikt wat hij lekker vind, en roomboter is mij te vet,(denk aan chloresterol) ikzelf vind de zurige smaak van mayonaise erg lekker in combinatie met de rest, maar ieder z'n eigen ding! Zo maak ik m'n uitsmijter en zo zet ik hem op kookjij:):);)
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
He nee, geen mayonaise, dat is gewoon vies. Misschien te harden als je ze zelf maakt, Neem toch gewoon een likje roomboter.... De bedoeling van een uitsmijter is dat je het ei proeft..... Niet die rare opsmiksels. En zeker geen mayo. Het kan natuurlijk met allerlei groentes, maar er gaat niks boven een uitsmijter 'natuur'.