KookJij

Tzatziki (Dipsaus)

Een heerlijk tzatziki (dipsaus) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
  2. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tzatziki (Dipsaus) te bereiden

Maak de komkommer schoon, verwijder de zaadlijst en rasp hem.
Voeg zout toe en laat enige tijd staan.
Knijp vervolgens het vocht uit de komkommer, voeg yoghurt, fijngeknepen knoflook en dille toe.
Klein scheutje olijfolie erbij en goed doorroeren.
Neem niet te veel knoflook, als je het even laat staan trekt een klein beetje knoflook al heel sterk door de yoghurt.
Eventueel zout toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

estherruijgrok

estherruijgrok zegt:
Ik gebruik hier altijd Griekse yoghurt voor... heerlijk!
ineke

ineke zegt:
Lekker en gezond. Ik maak dit altijd bij een uitgebreide Griekse maaltijd. Als je yoghurt te dun is kun je hem een paar uur in een theedoek uit laten lekken.