KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Siciliaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Een heerlijk siciliaanse gehaktballetjes in tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook, laat ze in een eetlepel olie glazig fruiten en afkoelen. Hak de hazelnoten fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er het uimengsel, de noten, de rozijnen, het ei, de peterselie, het komijnpoeder en wat zout en peper door. Rol circa 16 balletjes van het gehakt en zet ze tot ze worden gebakken in de koelkast. Snipper de ui en de knoflook voor de saus en laat in een eetlepel hete olie glazig fruiten. Voeg de tomaten, het citroensap, de honing, de kaneel en wat zout en peper toe en laat de saus circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
Bereiden:
Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Leg ze in de hete tomatensaus en laat ze circa 5 minuten stoven.Lekker met rijst of pasta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst