KookJij

Saus: zacht manderijn-currry sausje

Een heerlijk saus: zacht manderijn-currry sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saus: zacht manderijn-currry sausje te bereiden

Sjalotjes fijn snijden.
Schil 1 manderijntje en verdeel in partjes.
De andere twee manderijntjes uitpersen.
Stoof de sjalotjes aan in boter met de currypoeder, voeg room toe en laat even opkoken.
Mixen, zet opnieuw op het vuur voeg de partjes manderijn toe, het sap van de manderijnen en de vloeibare honing.
Kruid af met de peper en laat even opnieuw opkoken.
Serveer zeer warm bij vleesgerechten of wild.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gerard van der Leeuw, je reageert wel maar als er op geantwoord word dan komt er geen reactie meer :(.
Vind het zeer spijtig als je toch een kookliefhebber bent reageer je ook op de reacties... ofwel maak je je bekend en log in, zouden er meer hier op Kookjij fijn vinden.Nog een zeer fijne gezellige avond. Groetjes Hilde Kookjij & team :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gerard van der Leeuw, als je toch geen zoet liefhebber bent had je de honing sowieso kunnen weg laten. Er zijn mensen die toch graag een beetje zoet waarderen... dus de honing blijft er gewoon bij, het is mijn recept.
En het fijne is mijn gerechten worden tenminste gewaardeerd door kookliefhebbers en degene die het op zijn bord krijgt geserveerd. Zeer vriendelijke groeten. :);):p
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Heb het geprobeerd, maar het is me te zet: waarom toch altijd weer die honng???? Goede mandarijntjes zijn zoet en dragen dit gerecht voldoende. Honing is heelendal niet nodig. Wegkaten en het is veel lekkerder....!