KookJij

Saus: currysausje een streling voor de tong

Een heerlijk saus: currysausje een streling voor de tong recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saus: currysausje een streling voor de tong te bereiden

Boter laten smelten, currypoeder en bloem toevoegen goed roeren, vervolgens melk beetje bij beetje toevoegen en goed blijven roeren.
Als de gewenste dikte is bereikt van de saus honing en peper toevoegen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Chris

Chris zegt:
Lieve alle drie
dank je wel voor de tip v.d. curryhoeveelheid.
derbyke

derbyke zegt:
Ellebel, de soeplepels die ik gebruik +/- 10ml. ;):p
Ellebel

Ellebel zegt:
Hilde, hoeveel ml gaat er +/- in een soeplepel? Alvast bedankt voor je reactie, Ellebel
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Ellebel, zowel bij vlees, visgerechten, gevogelte en ook bij pasta gerechten. Groetjes :);):p
Ellebel

Ellebel zegt:
Waarbij kan dit sausje bijvoorbeeld gegeten worden Hilde? Groetjes maar weer, Ellebel
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Chris, gewoon op gevoel af gaan begin met 1 soeplepel je kan nog altijd bijkruiden. Groetjes van ons 3tjes :);):p
chris

chris zegt:
Hilde, aan hoeveel curry moet ik in eerste instantie denken?