KookJij

Recept voor Russische biefstuk (Stroganoff)

Een heerlijk russische biefstuk (stroganoff) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kruid de biefstukken met peper en zout en bak ze, in de boter en olie, aan beide zijden goudbruin en krokant. Neem ze uit de pan en laat ze rusten op een warme plaats, afgedekt met aluminiumfolie. Bak nu in de braadjus de ui, paprika, knoflook, champignons en tomaat. Voeg hier paprikapoeder, tomatenpuree en ketchup aan toe er roer dit goed door elkaar. Blus dit nu af met de cognac en voeg het citroensap toe. Breng dit al roerende aan de kook. Giet nu de wodka erbij en houd de pan schuin in het vuur. De wodka zal nu vlam vatten. Even laten uitbranden en de room, kappertjes en augurk toevoegen. Aan de kook brengen en even laten inkoken. Indien nodig op smaak brengen met peper en zout en de gehakte peterselie er door roeren. De biefstukken op voorverwarmde borden plaatsen en met de saus bedekken. Serveer de rijst apart hierbij.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rob

rob zegt:
Kun je dit voor me printen? B.
debby

debby zegt:
Heerlijke recepten om uit te proberen ontvangen.
Ingrid Tijdeman

Ingrid Tijdeman zegt:
Hoe doe je dit als je inductie hebt?
tineke

tineke zegt:
Ad, als de biefstuk taai is na het bakken ligt dat waarschijnlijk niet aan jou (tenzij je de biefstuk als sudderlap hebt behandeld). Waarschijnlijk heeft je slager je een baklap van mindere kwaliteit verkocht ipv kogelbiefstuk.
ad

ad zegt:
Hoe komt het dat ik als ik kogelbiefstuk braad,
de biefstuk taai is.Hoe komt dat?
J. van Schalkwijk

J. van Schalkwijk zegt:
Dit ga ik zeker uitproberen!
kookgekirma

kookgekirma zegt:
deze ga ik heel snel testen jummmm:p:p
Geert Coppers

Geert Coppers zegt:
Het was verrrrrrrrruuukelijk.
vuurwerker

vuurwerker zegt:
Mijn recept lijkt er aardig op;) ik ga deze zeker proberen. gr Willem