KookJij

Rosemary loaf cake (rozemarijncake)

Een heerlijk rosemary loaf cake (rozemarijncake) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8-10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Nigella Lawson - How to be a domestic goddess
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rosemary loaf cake (rozemarijncake) te bereiden

Oven voorverwarmen op 170°C.
Klop de boter romig met de mixer luchtig.
Gooi de suiker erbij en klop tot een bleek en luchtig en glad mengsel.
Klop 1 voor 1 de eieren er door en voeg na elk ei een eetlepel bloem toe.
Spatel rest van de bloem en het zelfrijzend bakmeel erdoor.
Spatel het vanille-aroma erdoor.
Hak de naaldjes van de rozemarijn in kleine stukjes en voeg deze toe.
Verdun het beslag met de melk tot een zacht, dik, vloebaar beslag.
Giet het beslag in de vorm, schraap met rubber spatel de restjes van de randjes.
Strooi 1 eetlepel suiker over de cake voor je hem in de oven zet.
Bak de cake een uur in de warme oven of tot een breinaald er schoon en droog uitkomt.
Laat cake in vorm op rooster in vorm afkoelen.
Wikkel in folie tot je wilt gaan eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst