KookJij

Pruimensaus (Chinees)

Een heerlijk pruimensaus (chinees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 - 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pruimensaus (Chinees) te bereiden

1).Verhit de rijstolie in een wok of wadjan.
2).Doe daarbij de knoflook, gember, lomboks, ketjap, rijstwijn, 5 kruidenpoeder en de lente uitjes en roer dat door tot het echt lekker gaat ruiken.
3).Doe dan de pruimen er bij en laat dat een half uur smoren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef dit bij gewokt varkensvlees en rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tanja

Tanja zegt:
Als je het doet met pruimenjam, wordt het wel héél zoet. Daar zit een grote hoeveelheid suiker in die de smaak toch echt anders maakt. Pruimen ontpitten is toch niet zoveel werk?
grietje56

grietje56 zegt:
Goed plan!! ;):D:D
bengel6300

bengel6300 zegt:
Juist Grietje, ik ga het ook maken met zelf gemaakte pruimen confituur.:p
grietje56

grietje56 zegt:
Hallo Jan,

Weer een heerlijk recept!
Misschien een tip voor mensen die het graag 'makkelijk' willen.?
Ik heb afgelopen weken meerdere potten pruimenjam gemaakt en wel zoveel dat ik eens ben gaan googlen. Daar vond ik een ander recept van Chinese pruimensaus.
Deze was óók lekker!! Maar ik ga jou (verse) variatie zeker maken met een pot van mijn eigengemaakte pruimenjam. Gebruik dan dus de kilo pruimen niet maar een ca. 340 gr. potje pruimenjam..:D
Als ik 'jouw' kruiden dan lekker wok en iets laat indikken (koken) en dan de pruimenjam er bij doe, móet dat ook goed komen!? ;):D
Bedankt voor je recept!:D