KookJij

Preitaartjes

Een heerlijk preitaartjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: overngerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Preitaartjes te bereiden

Verhit 1 eetl. boter in een kookpot, doe er de diepgevroren prei bij en laat al roerende een 10-tal min. stoven, tot al het vocht verdampt is. Laat wat afkoelen.
Klop de 3 eieren los. Hou 1 eetl. opzij voor de afwerking en klop door de rest de verse kaas. Meng met de gestoofde prei en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Snij de rauwe ham in snippers
Rol het bladerdeeg lichtjes uit en haal er 6 rondjes uit met diameter 9 à 10 cm. Hou nog wat deeg apart voor de afwerking.

Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg en doorprik enkele keren met een vork. Verdeel de eiermengeling over het deeg en werk af met de fijngesnipperde ham.

Snij uit de restjes deeg 6 figuurtjes (bv. driehoekjes) en strijk de bovenkant in met het overgehouden losgeklopte ei.

Leg op elk taartje voorzichtig een figuurtje (zorg ervoor dat het niet onder de preivulling zakt) en bestrooi met enkele dennenpitten.

Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende een 20-tal min. De taartjes zijn gaar als het eimengsel gestold is. Als u erin prikt met een mesje, moet het er droog uitkomen.
Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en serveer lauw of koud.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tamara Goossens

Tamara Goossens zegt:
ik ga het eens proberen sé... Ik ben benieuwd