KookJij

Pastaschelpen met courgettemousse en rucolacrème

Een heerlijk pastaschelpen met courgettemousse en rucolacrème recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pastaschelpen met courgettemousse en rucolacrème te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 210°C. Spoel de courgette, rasp ze grof en bak ze, smane met de knoflook, 3 minuten in 1 eetlepel olijfolie.
2. Roer er dan de ricotta, de eierdooiers en de parmezaan door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
3. Kook de pastaschelpen beetgaar in gezouten water met een scheutje olijfolie. Laat ze goed uitlekken en verdeel er de vulling over.
4. Schik de schelpen in een beboterde ovenschaal. Zet ze 10 minuten bovenaan in de warme oven.
5. Blancheer de rucola 2 minuten in gezouten water. Laat uitlekken. Verwarm de room in een pannetje. Doe er de rucola en de parmezaan bij. Kruid met peper en zout. Pureer kort.
6. Lepel de warme saus in de borden. Leg er de gevulde schelpen bij. Werk af met blokjes tomaat en een groen blaadje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sonny

Sonny zegt:
Als je dit per 1 doet, kan je het ook als voorgerecht gebruiken lijkt mij! ;)
lieve

lieve zegt:
waar kan ik de grote schelpen kopen ik ben er lang naar op zoek
janice

janice zegt:
Ik heb de schelpen al gezien, we wouden er dan ook even iets speciaals mee maken. Ik denk dat dit em word, lijkt me lekker.
Doortje

Doortje zegt:
Ziet er lekker uit ga ik binnenkort maken