KookJij

Pasta met Ansjovis en Parmezaanse Kaas

Dit recept lijkt nogal op dat van de pasta puttanesca. Het is snel klaar en kan voor grote gezelschappen worden gebruikt.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met Ansjovis en Parmezaanse Kaas te bereiden

  1. Kook de spaghetti al dente, giet af - bewaar 350 cc kookvocht -  en zet even apart.
  2. Verhit de olie op een matig vuurtje met de knoflook, tot die gaat kleuren en doe er dan de ansjovisjes bij. Druk de visjes stuk met een houten lepel en roer net zo lang tot de ansjovis geheel is opgenomen door de olie.
  3. Giet dan 300 cc kookvocht bij de olie - mix en vervolgens 1 kop Parmezaanse kaas. Roer tot de kaas geheel is weggesmolten en voeg dan de pasta toe met de boter,sambal  en veel vers gemalen zwarte peper.
  4. Blijf flink roeren tot de pasta bijna geheel gaar is en de saus begint in te dikken.
  5. Haal van het vuur af en roer er snel de citroenrasp door met het citroen sap en vervolgens de peterselie.
  6. Dien direct op

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Hierbij kun je in wezen alle wijnen drinken, maar waarschijnlijk is een rosé wijn het smakelijkst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst