Recept
« Terug naar recepten
					
						Pasta met Ansjovis en Parmezaanse Kaas
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pasta met Ansjovis en Parmezaanse Kaas
Dit recept lijkt nogal op dat van de pasta puttanesca. Het is snel klaar en kan voor grote gezelschappen worden gebruikt.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Low Carb - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Italiaanse kennissen
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pasta met Ansjovis en Parmezaanse Kaas te bereiden
- Kook de spaghetti al dente, giet af - bewaar 350 cc kookvocht - en zet even apart.
- Verhit de olie op een matig vuurtje met de knoflook, tot die gaat kleuren en doe er dan de ansjovisjes bij. Druk de visjes stuk met een houten lepel en roer net zo lang tot de ansjovis geheel is opgenomen door de olie.
- Giet dan 300 cc kookvocht bij de olie - mix en vervolgens 1 kop Parmezaanse kaas. Roer tot de kaas geheel is weggesmolten en voeg dan de pasta toe met de boter,sambal en veel vers gemalen zwarte peper.
- Blijf flink roeren tot de pasta bijna geheel gaar is en de saus begint in te dikken.
- Haal van het vuur af en roer er snel de citroenrasp door met het citroen sap en vervolgens de peterselie.
- Dien direct op
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Hierbij kun je in wezen alle wijnen drinken, maar waarschijnlijk is een rosé wijn het smakelijkst.
									 
                    





 
					