KookJij

Paprika ragout

Deze ragout kun je serveren in een pasteibakje of in een eigengemaakt broodmandje. Op de foto: een sneetje brood met deegroller heel dun gerold, met een ronde uitsteekvorm uitgestoken en even in de oven geroosterd.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookplakboek
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprika ragout te bereiden

  1. Verhit de boter in een pannetje en fruit hierin op zacht vuur de ui en knoflook tot de uistukjes glazig zijn.
  2. Voeg de paprikastukjes toe en de kruiden en laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen of tot je de paprika zacht genoeg vindt naar je eigen smaak.
  3. Strooi al roerend de bloem erover en laat even meebakken.
  4. Giet een klein gedeelte van de bouillon bij het mengsel en breng aan de kook. Doe niet teveel bouillon erbij, dat kan altijd nog.
  5. Als dit kookt, beetje bij beetje al roerend nog een gedeelte van de bouillon erbij gieten tot je vindt dat de ragout de juiste dikte heeft.
  6. Laat het geheel even pruttelen, zo nodig nog extra kruiden erbij en als je wilt een scheutje room/crème fraïche erdoor roeren.
  7. Serveer als lunchhapje of voorgerecht, bestrooid met fijngehakte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Flavia Vasco de Sousa

Flavia Vasco de Sousa zegt:
Ja lekker hé Gerda? En je kunt er heerlijk mee variëren. En natuurlijk ook restjes vlees erin doen of hamreepjes etc.
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Aangezien ik morgen wat weinig tijd heb (oppassen) heb ik zojuist de ragout gemaakt en het smaakt heerlijk. Ik heb er verse champignons in gedaan en groentebouillon gebruikt omdat ik geen bospaddestoelen bouillon had, was een optie) i.p.v. daarvan dus gekozen voor verse champignons. Man is thuis heeft geproefd en vindt het ook erg lekker.
Yvonne Oude Rengerink

Yvonne Oude Rengerink zegt:
Het lijkt me heerlijk. Ik ga het maken.
Het past ook in ieder dieet dus een goed begin van het nieuwe jaar.
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Het lijkt ook een beetje op mijn eigen rode paprikasaus maar dan toch anders. Het staat voor aanstaande woensdag op het menu met schnitzel en een mini aardappeltaartje.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Het doet mij een klein beetje denken aan mijn "prutje", ook zo'n lekker gerechtje.
Je kan er zo heerlijk mee variëren.
Flavia Vasco de Sousa

Flavia Vasco de Sousa zegt:
Ik weet dat ik dit gerechtje 1 of 2x heb gemaakt toen we nog op Curacao woonden. Heel lang geleden dus, jaren '60.
Wil je vlees/ vis erbij dan wat hamreepjes of Hollandse garnalen erdoor roeren. Ook lekker met witte rijst als hoofdmaaltijd.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat een leuk gerechtje, ook weer leuk voor als tante komt ;-)
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Dit lijkt me erg lekker bij een schnitzel en gebakken aardappeltjes, ga ik zeker proberen.
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Heerlijk!!! Dank je wel!
Ik zal er van gaan genieten!