KookJij

Oosters Pruttelpotje met kip

PROEF, is het blad uit winkel van de keurslager. Mijn oog viel op het recept : Drumsticks in zoetzure saus met groente. Aangezien mijn man niet zo'n liefhebber van drumsticks is bedacht ik, dat ik het ook met kipfilet of kippendij kon maken. Tijdens het nauwkeurig nalezen van de bereidingswijze bleek dit een gerecht, dat in een schaal op de barbecue gemaakt moest worden..... Dus dan maar een eigen variant bedacht.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosters Pruttelpotje met kip te bereiden

  1. Bestrooi de blokjes kip met peper en zout naar smaak.
  2. Verhit olie in een hapjespan en bak de kip stukjes in enkele minuten bruin.( Hoeven nog niet gaar te zijn)
  3. Blancheer de plakjes peen 2 minuten in water met het halve bpuillonblokje. Giet ze af , MAAR BEWAAR HET VOCHT.
  4. Dit heeft namelijk veel smaak.
  5. Fruit de ui in het overgebleven vet enkele minuten en voeg dan de knoflook toe. Dan gaat de paprika erbij. Bak ook deze enkele minuten mee. 
  6. Roer alles voor de saus door elkaar en voeg een beetje sap van de ananas en een beetje blancheer water toe.
  7. Leg de kip bij de groente in de schaal en voeg de saus toe. Laat pruttelen, totdat de kip gaar is en de groente wat zachter.
  8. Kook ondertussen rijst voor 2 personen gaar.
  9. Voeg de ananas toe. Roer door. Proef en voeg zo nodig nog wat van de ingrediënten van de saus  naar keuze en smaak toe.
  10. Serveer de kip met de saus op de rijst en garneer met de bosui en eventueel de rode peper.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Gebruik de rest van het blancheerwater om bij het kookwater van de rijst te voegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst