KookJij

Nasi maar dan mijn versie

Mijn versie van nasi met heerlijke saté. Ik maak altijd meer dan nodig is dus vries ik de rest in.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nasi maar dan mijn versie te bereiden

  1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op het pak en helemaal af laten koelen,
  2. Olie in de wok of hapjespan verwarmen en de ui en knoflook fruiten (niet bruin laten worden), Hamblokjes erbij en lekker laten bakken, Prei en rode peper toevoegen en deze ook meebakken,
  3. Zakje kruidenmix erbij en als het te droog is een scheutje water toevoegen, Nog even roerbakken en de afgekoelde rijst toevoegen,
  4. Op smaak brengen met misschien wat peper of zout, voorzichtig want het is al gekruid.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Serveertip:
Atjar Tjampoer, ketjap manis,
Saté,
Gebakken omeletje in reepjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Dit ziet er erg lekker uit!!
Monique

Monique zegt:
Lamsvlees is idd ook heerlijk maar ik persoonlijk vind het te zoet voor in nasi
Els

Els zegt:
Probeer eens lamsvlees!
Monique

Monique zegt:
Kipfilet in het zakje nasikruiden laten marineren?
Het zakje nasikruiden mengen met wat olie tot een pasta,kipfilet erbij en marineren,de kruidenpasta gewoon volgens recept erin doen
Rob Waaker

Rob Waaker zegt:
Leuk recept, maar een naar punt. Wij eten geen varkensvlees en ik heb regelmatig geexperimenteerd met een ander vleessoort, bijvoorbeeld pekelvlees. Tot smaakt het niet hetzelfde. Kip heb ik ook geprobeerd, dat is echter iets flauwer, wat adviseren jullie?
Groet
Rob