KookJij

Kippebouten gemarineerd in rode wijn

Een heerlijk kippebouten gemarineerd in rode wijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippebouten gemarineerd in rode wijn te bereiden

Kippebouten inwrijven met mosterd bestrooien met curry poeder en rode wijn toevoegen een nachtje laten marineren.
Braadpan met boter heet laten worden de kippebouten goed aan weerszijden aanbakken vervolgens de marinade toevoegen en op een zacht vuurtje gaar stoven.
Paprika's,ajuin niet te fijn in blokjes snijden de wortelen in schijfjes dit alles wokken met pezo en honing in olijfolie.(beetgaar)
Als laatste tomaat in acht snijden en de handvol zilveruitjes bij de groenten voegen.Twee soeplepels marinade bij de groenten en even laten opkoken.Desnoods nog honing bijvoegen wortelen moeten zoet smaken.
Kippebouten uit de pan en warm houden het vocht van de kip binden met bruine roux.
Dreseer groenten op bord met de kip een beetje rode wijnsaus erover.
Heel lekker met aardappelpuree surprise.
Dit recept is te vinden bij aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst