KookJij

Kip-Kokos-Curry

Een heerlijk kip-kokos-curry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Jan A.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip-Kokos-Curry te bereiden

1).In een pan met dikke bodem de olie verhitten en de uien aanfruiten tot ze glazig worden. Dan de knoflook er bij en 1 minuutje rondroeren.
2).Doe dan de gember er bij, het tomaten-concentraat en de curry poeder. Roer dat goed door tot de bodem van de pan echt bruin begint te worden.
3).Doe dan de kokosroom er bij en roer de aanbaksels allemaal los. Wanneer het gaat koken het vuur laag draaien en vervolgens kip en pompoen er bij doen.
4).Dan nog zo'n 20 à 25 minuten laten koken zodat kip en pompoen kunnen garen.
5).Maak op smaak af met zout en peper en voeg al roerend het limoensap toe.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer met witte rijst.
Schenk hierbij een volle chardonnay die op hout is opgevoed.
Een houtgelagerde Duitse Grauburgunder (Pinot Gris) is ook prima.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst