KookJij

Ka -Ka - KIP (Kokos Kerrie Kip)

Een recept uit het moderne India met een berg smaak-sensaties
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ka -Ka - KIP (Kokos Kerrie Kip) te bereiden

  1. Meng de kerrie met het zout en de peper en smeer daarmee de blokkjes kip in en zet even weg in een kom op kamertemperatuur.
  2. Doe de kokosmelk, de gemberwortel en de knoflook in de keukenmachine en draai dat tot een homogene gladde puree.
  3. Verhit in een grote pan met dikke bodem een paar eetlepels kokosolie en fruit daarin aan de ui.
  4. Voeg dan toe in de grote pan de blokjes kip en bak die even aan
  5. Voeg daaraan toe de kokosmelk - mix en breng het geheel aan de kook. Wel blijven roeren, anders gaat het aanzetten.
  6. Laat dit geheel 10 minuten zachtjes door koken (zo nu en dan even omroeren), zodat de kip gaar wordt en het mengsel in de pan indikt.
  7. In een kleine anti-aanbak bakpan een paar eetlepels olie verhitten en daarin de gehakte cashewnootjes en mosterdzaadjes opbakken. Na een minuut of 3 de inhoud in een kommetje doen.
  8. Ondertussen is de rijst gekookt.
  9. Op het laatst de spinazie door het kippenmengsel roeren en flink laten slinken.
  10. Verdeel de rijst over de borden en schep daarover de Ka - ka - Kip en verdeel vervolgens de cashewnootjes over de 4 borden. Strooi tenslotten over de borden de korianderblaadjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij warme thee, een koud biertje of droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst