KookJij

Indisch eenpansgerecht met kip en groente

Lekker alles uit een pan. Zeer smakelijk en voor ons zeker vaker op tafel. Of op de campingtafel.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indisch eenpansgerecht met kip en groente te bereiden

  1. Roer alles voor de marinae door elkaar. Leg er dekippendijen in en werk alles om en om, zodat de marinade rondom de kipstukken zit. Laat marinaren. Hoe langer hoe lekkerder.
  2. Verwarm wat olie in een pan en bak de kipstukken om en om bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Fruit in het overgebleven vet de knoflook, peper ensjalotten enkele minuten.
  4. Voeg dan de paprika , prei, djahé en ketoembar toe.
  5. Roer alles goed door elkaar en laat enkele minuten bakken.
  6. Voeg 250 ml warm water waarin het halve bouillonblokje is op gelost alsmede de rijst.
  7. Roer door en leg er de kipstukken boven op.
  8. Breng dit geheel aan de kook , zet het deksel op depan enlaat 15 minutenzachtjes pruttelen.
  9. Zet na 15 minuten de warmtebron uit en laat nog 15 minuten staan met het deksel op de pan.
  10. Serveer met atjar, gefrituurde uitjes, kroepoek of augurk .

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Naar smaak aangepast . Zie tussen ( ) Aan tafel eventueel nog wat sambal badjak of wat Chilisaus toevoegen.

Alles uit slecht één pan en dat scheelt behoorlijk in de afwas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst