KookJij

Recept voor Hartige rodekool met kweeperen

Een heerlijk hartige rodekool met kweeperen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Schaaf een halve rodekool fijn. Snipper de ui en de knoflook. Fruit alles in boter of margarine op een hoog vuur terwijl u blijft roeren.
2. Voeg 3 eetlepels donkerbruine suiker toe en laat al roerend even bakken. Giet er de balsamicoazijn bij en laat roerend koken tot de azijn grotendeels verdampt is.
3. Voeg alle kruiden toe, samen met de porto, de rode wijnazijn en de geschilde en in partjes gesneden kweeperen. Laat onder een deksel gaarstoven. Lekker met boerenwost.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nico

Nico zegt:
Ik heb dit recept gemaakt en me exact aan de hoeveelheden gehouden. Echter de rode kool was ontzettend zuur. Klopt het echt dat er in z'n totaliteit 20 cl azijn in moet worden verwerkt ?
Okke Amerongen

Okke Amerongen zegt:
Heerlijk recept Lize! Ik ben ook druk bezig met een website met kweepeer recepten. Misschien heb je nog wel wat tips voor me? www.kweepeer.nl/recepten/
Zodra de kweeperen weer rijp zijn ga ik dit recept in ieder geval zeker maken!
margreet

margreet zegt:
een heerlijk recept, dit verdient een dikke 10
Ellen

Ellen zegt:
ik heb onlangs 4 grote kweeperen van een collega gekregen. na enig zoeken lijkt mij dit een heel lekker recept om de kweepeer in te gebruiken! :p
Annette

Annette zegt:
De kwee is de harde, gele en geurige vrucht van Pyrus oblonga. De kwee - kweepeer of kweeappel - is al eeuwenlang bij ons bekend. De oude Grieken hadden de kwee gewijd aan Afrodite, de godin van de liefde. De sterk geurende, keiharde vruchten zijn donzig behaard, groenig of geel van kleur en peer- of appelvormig. De kweepeer wordt het meest gebruikt. Rauw zijn deze kweeperen oneetbaar, dus moet je ze eerst koken zoals stoofperen.

Bron: www.kookhistorie.nl;)
Rita Licher-Hage

Rita Licher-Hage zegt:
Wat zijn kweeperen?