Recept
« Terug naar recepten
Groentecurry
PT55M
Groentecurry
Een heerlijk groentecurry recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentecurry te bereiden
1. Blancheer de spruitjes 5 minuten in gezouten water, giet af en laat ze schrikken onder koud stromend water.
2. Fruit de ui en de knoflook glazig in de sesamolie. Voeg er bloemkool, broccoli en sperzieboontjes aan toe. Roerbak 3 minuten. Voeg er de spruitjes en de currypasta aan toe. Schep goed om, roerbak tot alle aroma's vrijkomen. Doe er de groentebouillon bij. Kruid met peper en zout.
3. Dek af en laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan. Voeg er de kokosmelk aan toe. Laat nog 10 tot 15 minuten zonder deksel zacht koken, tot de groenten goed gaar zijn.
4. Werk af met blokjes tomaat en lente-uitjes. Serveer goed heet.
5. Lekker met gestoomde of gekookte rijst.
2. Fruit de ui en de knoflook glazig in de sesamolie. Voeg er bloemkool, broccoli en sperzieboontjes aan toe. Roerbak 3 minuten. Voeg er de spruitjes en de currypasta aan toe. Schep goed om, roerbak tot alle aroma's vrijkomen. Doe er de groentebouillon bij. Kruid met peper en zout.
3. Dek af en laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan. Voeg er de kokosmelk aan toe. Laat nog 10 tot 15 minuten zonder deksel zacht koken, tot de groenten goed gaar zijn.
4. Werk af met blokjes tomaat en lente-uitjes. Serveer goed heet.
5. Lekker met gestoomde of gekookte rijst.
ronald zegt: