KookJij

Gemarineerde barbecue varkensribbetjes met een fruitige salsa van ananas en nectarines

De zomer is in aantocht, en wie is er niet dol op deze malse ribbetjes?
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerde barbecue varkensribbetjes met een fruitige salsa van ananas en nectarines te bereiden

  1. Bak de ribbetjes op de barbecue met een hoog geplaatst rooster op een gematigd vuur gedurende een 20-30tal minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.
  2. Snipper de ui. Laat 15 min marineren in de witte balsamicoazijn. Verwijder de uiteinden van de ananas en snij overlangs door. Bewaar een helft voor een ander gerecht. Snij de andere helft overlangs door, verwijder het vel en het (harde en vezelachtige) hart. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij de nectarines doormidden, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in even grote blokjes als de ananas. Hak de peterselieblaadjes fijn.
  3. Meng de rode ui, de azijn, de ananas, de nectarines, de peterselie en de chilivlokken. Breng op smaak met zout en meng. Zet in de koelkast tot het vlees klaar is. Serveer met de goudbruin gebakken varkensribbetjes en brood. U kan de ribbetjes ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de ovenplaat met een vel bakpapier en schik er de ribbetjes op. Zet 40 min in de oven en keer ze regelmatig om. Als de ribben te snel kleuren, dek ze dan af met bakpapier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst