KookJij

Recept voor Gefrituurde rode poon met erwtenstoemp en citroenmayonaise

Een heerlijk gefrituurde rode poon met erwtenstoemp en citroenmayonaise recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: hln
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Meng voor het bierbeslag de bloem met het bakpoeder, voeg het bier toe en een snuifje zout. Roer glad en laat 15 minuten rusten.

    Maak de citroenmayonaise.

    Doe de eierdooiers in een hoge maatbeker.

    Rasp er de zeste van de citroen bij en knijp het sap uit. Voeg mosterd, een klein beetje dragonazijn en een beetje water toe.

    Giet er de olie in een fijne straal bij, terwijl je de staafmixer op en neer beweegt; dat brengt lucht in de mayonaise. Meng er de yoghurt onder en kruid met peper en zout. Zet fris.

    Schil de aardappelen en kook ze met wat zout.

    Pel en snipper de ui. Smelt een klontje boter in een grote pan. Stoof de ui en kruid met tijm.

    Strooi er de erwten bij en laat ze garen onder deksel, op een laag vuur.

    Giet de aardappelen af.

    Mix de erwten kort met de staafmixer en plet er met een pureestamper de aardappelen onder. Kruid met versgemalen peper en zout en breng op smaak met een klein beetje azijn.

    Verwarm de friteuse voor op 180 °C.

    Controleer de visfilets op graten; verwijder ze met een keukenpincet of een scherp mesje.

    Kruid de filets met peper en zout en haal ze door het bierbeslag. Zorg dat alles bedekt is.

    Bak de visfilets goudbruin in de friteuse; reken op ongeveer 3 minuten. Keer ze tijdens het bakken af en toe om.

    Doe de erwtenstoemp en de gefrituurde vis op de borden en geef er potjes citroenmayonaise en eventueel nog wat partjes citroen bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst