KookJij

Gebakken Tuinbonen met Tomaat ,Salie en Spek

Een heerlijk gebakken tuinbonen met tomaat ,salie en spek recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Volkskrant dd 8 mei 2014,bewerkt door Marcus Huibers
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken Tuinbonen met Tomaat ,Salie en Spek te bereiden

1).De bonen enkelvoudig doppen kost ongeveer 15 minuten. Dubbeldoppen, oké, maar tel er dan maar minstens 20 - 30 minuten bij op.
2).Verhit 4 eetlepels olie in een anti aanbakpan en fruit hierin aan de knoflook en de salie. (Het recept noemt geen uitje, maar doe dat ook maar).
3).Na een minuut de tomaten er bij doen met de citroenrasp en dat 10 minuten laten indikken. Breng op smaak met de sambal en evt. ietsje zout en zet dit even apart.
4).Bak de bonen in een flinke scheut olie gaar en roer bij tijd en wijle. De bonen zullen er ongeveer 8 - 9 minuten over doen voor ze gaar zijn. (dubbelgedopt bonen zijn sneller gaar!)
5).Ondertussen worden de blokjes gerookte spek lekker krokant uitgebakken.
6).Nu gaat alle bij elkaar: de bonen en de blokjes spek gaan in de tomaten preu. We laten dit nog even goed doorverwarmen en doen er de 2 eetlepels olijfolie nog bij, die we over hadden. Roer lekker door.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij lamscoteletjes.
We drinken hierbij een roséwijn of een lichte (jonge) rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst