KookJij

Gebakken Kip met een Pittige Citrus Saus

De combinatie van kip met citrusfruit is al zeer lang bekend. Er zijn dan ook vele variaties. Hier is er eentje uit Hong Kong
Recept van:
Bereidingstijd: 400 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken Kip met een Pittige Citrus Saus te bereiden

  1. Maak eerst de marinade van het sap en de zeste van sinaasappel en limoen, ketjap, mosterd, ketoembar, djinten, lombok en 3 eetlepels vers gesnipperde koriander. Deel de marinade in 2 hoeveelheden.
  2. Zet 1 hoeveelheid even apart en gebruik de andere hoeveelheid om de kippendijen mee te marineren. De kip mag 4 uur marineren in de ijskast. Het beste kun je dat doen in een plastic zak, waaruit de lucht wordt gehaald, zodat kip en marinade constant met elkaar in contact blijven.
  3. Na de 4 uur marineren, de kip uit de marinade halen en droogdeppen. Bestrooi met ietsje zout en veel vers gemalen peper en braad ze aan in een pan waarin gloeiende olie. Bakken aan beide kanten gedurende 3 minuten zou voldoende moeten zijn.
  4. Leg de kippendijen vervolgens op een ingevette ovenschaal cq bakblik en overgiet met de olie uit de pan. Schuif dat vervolgens de oven in en laat minstens 20 minuten garen (of langer als nodig is).
  5. Doe de tweede hoeveelheid (apart gehouden) marinade in een sauspannetjes  en verhit dat rustig tot het kookpunt.
  6. Doe er dan de honing en de azijn bij en laat even iets inkoken.
  7. Roer er dan de boter door en 2 eetlepels gesnipperde koriander.
  8. Serveer er rijst bij of een opgeleukte couscous.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er thee bij of een mooie niet te zoete Gewurztraminer

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst