KookJij

Garnalensalade met dilleroom en peultjes

Een heerlijk garnalensalade met dilleroom en peultjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Spelen met salades 2004
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalensalade met dilleroom en peultjes te bereiden

1. De peultjes schoonmaken en in wat water en zout 2 a 3 minuutjes koken. Ze moeten beetgaar blijven.
2. In een vergiet afgieten, onder koud stromend water even wat af laten koelen en dan laten uitlekken. Tot gebruik apart wegleggen.
3. In een kom een sausje maken van de creme fraiche of zure room + dille + mosterd + zout en peper.
4. De garnalen door het sausje mengen.
5. Als je de peultjes nog te nat vindt, even met wat keukenpapier afdeppen. Leg de peultjes dan in waaiervorm op een mooi bord.
6.Verdeel de garnalen over de borden. Dit kun je bijv mooi doen met een uitsteekvorm.
7. Garneer het bord met reepjes paprika of partjes tomaat.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Als lunchgerecht voor 2 personen. Heb je een diner met veel gangen, dan kun je dit gerecht ook voor meer personen bereiden. Zeer makkelijk aan te passen
Ik heb bij een 5-gangen diner dit tussen amuses en soep gegeven als klein voorgerechtje voor 6 personen.
Voor iedereen had ik 6 peultjes en iets meer garnalen genomen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Haha, en dat is wat ik nodig heb op het moment geen stress ;)
flavia

flavia zegt:
Ook lekker. En makkelijk te maken, geen stress.:):p
derbyke

derbyke zegt:
Heerlijk Flavia, in plaats van mosterd ga ik eens mierikswortelpasta proberen ;)groetjes :);):p