KookJij

Double Cheese Lasagne

Na, het gezellige en ook culinaire (dankzij zoon en schoonzoon ) familie Hemelvaart weekend is het weer even pas op de plaats en gaan we weer op "oude " voet verder met ons Project Gezond.Vandaag een recept van week 5 de Double Cheese lasagne, bovendien vegetarisch.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Boek 2 Lekker eten en afvallen met project gezond Eigen tekst en foto. Naar eigen smaak het recept aangepast
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Double Cheese Lasagne te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflooksnippers even aan.
  3. Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak deze even mee.
  4. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en laat onder af en toe roeren de saus enkele minuten zachtjes opwarmen en even pruttelen.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de courgette en wortelblokjes ( of geraspte) toe en laat deze mee pruttelen totdat ze wat zachter zijn.
  7. Bedek de bodem van een Ovenschaal met 1/3 van de saus.
  8. Leg dan daarop de helft van de lasagnebladen.
  9. Ga dan door met weer 1/3 van de saus en de andere helft van de lasagnebladen.
  10. Eindig met het laatste 1/3 deel van de saus.
  11. Bedek de saus met de mozzarellaplakjes en strooi er de geraspte kaas over.
  12. Bestrooi met peper. Zet de schotel voor 30 minuten in de oven, zodat de groente gaar wordt en de kaas mooi bruin van kleur.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Het gerecht bevat 435 Kcal en heeft ons lekker gesmaakt, maar het kan
nog beter als de groente nog iets zachter is, door deze wat langer te laten
meesudderen, of te raspen. En er mogen ( naar onze smaak) meer Italiaanse kruiden in.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst