KookJij

Dagschotel: puree met boerenkool gerookt spek en een eike vers van de pers

Een heerlijk dagschotel: puree met boerenkool gerookt spek en een eike vers van de pers recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: puree met boerenkool gerookt spek en een eike vers van de pers te bereiden

Aardappelen beetgaar koken.
Boerenkool grof snijden.
Witloof grof snijden.
Stoof deze even aan in boter en voeg de look uitgeperst toe.
Voeg de wijn toe en laat op een zacht vuur sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
Kruid met peper, muskaatnoot en voeg de grof gesneden tomaat toe evenzeer de pickles.
Laat nog even sudderen.
Bak de spekblokjes krokant aan zonder vetstoffen.
De eikes in beboterde kommetjes doen en even in de micro op 600 watt +/- 1,5 min.
Aardappelen pureren en een deel van de groenten eronder mengen indien nodig bijkruiden.
Verdeel de groenten over de borden de puree erboven op serveren samen met de eikes rondom het spek verdelen.
Werk af met gemalen peper en peterselie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

H. Hendrikse

H. Hendrikse zegt:
Dag, kun je mij ook uitleggen wat dit is, betekent? 1 soeplepel pickles.
Als ik op google kijk wordt dit vertaald als augurken, maar een soeplepel augurken vind ik wat vreemd.
Ik ben een Nederlander, misschien iS dit woord in België iets heel gewoons.
Hoor het graag van je. Herman