KookJij

Dagschotel: dubbeldekker van kalkoen met wortelen en opgebakken patatjes

Een heerlijk dagschotel: dubbeldekker van kalkoen met wortelen en opgebakken patatjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: dubbeldekker van kalkoen met wortelen en opgebakken patatjes te bereiden

Kook de aardappelen in blokjes gesneden in licht gezouten water met een scheutje azijn bijna beetgaar.
Wortelen in schijfjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Stoof de wortelen en ajuin aan in boter ( grote diepe pan ) voeg honing toe en kruiden.
De aardappelen toevoegen en alles even goed aanbakken.
Voor de saus: ajuinen in ringen snijden en aanbakken in boter en deze goed kruiden, mosterd evenzeer toevoegen.
Voeg de honing en Duvel toe, laat even opkoken, bind de saus met bruine roux.
Kalkoengehakt mengen met het eike, kruiden en chapelure. Maak er 8 hamburgers van.
Maak een dubbeldekker van het vlees en prik vast met coctail prikkers.
Bak deze aan weerzijde even aan in boter evenzeer kruiden.
Neem een vuurvaste schotel goed insmeren met boter, zet het vlees erin. Op elke dubbeldekker een halve mini komkommer en een halve mini oranje paprika vastprikken. Besprenkel evenzeer met vloeibare honing.
Voeg het bier toe en laat dit +/- 30 min bakken in een voorverwarmde op 180 gr.
Serveer op bord en werk af met de kaas.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst