KookJij

Clafoutis van Avocado's

Een heerlijk clafoutis van avocado's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Clafoutis van Avocado's te bereiden

1). Smelt in een anti-aanbakpan de 10 gram boter en zweet daarin aan de ui en knoflook.
2). Dan daarin de spinazie klein laten worden en zijn vocht laten verliezen. Werk de nootmuskaat er door. Zet even apart.
3). In een kom de eieren door de melk kloppen en daarin de kwark weg kloppen en zorgen voor een goede verdeling.
4). Boven de kom de bloem zeven en door het kwark mengsel werken.
5). De ham goed door het beslag roeren.
6). De ovenschotel ruim met boter insmeren.
7). Giet een dun laagje beslag in de ovenschotel en leg daarop het spinaziemengsel.
8) .Weer een laagje beslag en leg daarop de de plakken avocado.
9). Schenk de rest van het beslag over de laag avocado's.
10). De schotel gaat nu voor 45 minuten in de oven.
11). Uit de oven halen en tot half-warm (lauw) laten afkoelen en in punten snijden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Op voorverwarmde borden een punt clafoutis leggen en bestrooien met geraspte kaas.
Geef hierbij een gemengde salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A.van der Hoeden

Jan A.van der Hoeden zegt:
Hallo Judith,
Het kan allebei.
Jan A.
Judith

Judith zegt:
Het lijkt me erg lekker, maar moet er nou kwark in of hüttekäse? Die laatste is natuurlijk veel korreliger en grover dan kwark, wat eigenlijk een gewoon een dikke yoghurt is.