NOOT:
De ricotta vulling kan nog verder met kaas verrijkt worden.
De tomatensaus kan nog verder worden ontwikkeld, b.v. met geraspte gember en andere kruiden.
Recept
« Terug naar recepten
Cannelloni met Ricotta en Napelse Tomatensaus
PT160M
Cannelloni met Ricotta en Napelse Tomatensaus
Een heerlijk cannelloni met ricotta en napelse tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
160 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cannelloni met Ricotta en Napelse Tomatensaus te bereiden
PASTA:
"""""""""
*De droge cannelloni wordt gevuld met de ricotta-vulling en bedekt met de tomatensaus en gaat zo in de oven. Eventueel worden i.p.v. de droge cannelloni lasagnavellen gebruikt. Die moeten dan wel eerst gekookt worden en daarna gevuld (3 per persoon) en vervolgens gaat hetzelfde gebeuren daarna
***
CANNELLONI-VULLING :
""""""""""""""""""""""""""""""
*Doe de ricotta, fijn gehakte ingrediënten en de stukken gekookte (en uitgelekte ) courgette in de blender en draai er een glad en homogeen mengsel van en maak dat op smaak af met peper,zout en citroen-zest.
*Vul hiermee de droge cannelloni of gekookte lasagnavellen.
*Leg de gevulde rollen op de met olie of boter belegde bodem van een ovenschaal en maak nu eerst de tomatensaus.
***
NAPELSE TOMATENSAUS :
""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Fruit de uien, knoflook en lombok aan in de verhitte olijfolie, tot de uien glazig zijn geworden.
*Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en verhit op hoog vuur onder voortdurend roeren.
*Zet het vuur wat lager, maar de massa in de pan moet wel blijven pruttelen en laat de inhoud een uur door sudderen, terwijl we zo nu en dan omroeren.
*Dan een staafmixer er in zetten en goed glad pureren.
***
KLAARMAKEN :
""""""""""""""""""""
*Schep de tomatensaus over de cannelloni cq lasgnarollen in de ovenschotel. Verdeel de in stukken gebroken mozzarella over de schotel (en strooi desnoods nog wat vers geraspte Parmezaan er over) en zet de schotel in de oven gedurende 30 - 40 minuten
(lasagna rollen 20 -30 minuten)
"""""""""
*De droge cannelloni wordt gevuld met de ricotta-vulling en bedekt met de tomatensaus en gaat zo in de oven. Eventueel worden i.p.v. de droge cannelloni lasagnavellen gebruikt. Die moeten dan wel eerst gekookt worden en daarna gevuld (3 per persoon) en vervolgens gaat hetzelfde gebeuren daarna
***
CANNELLONI-VULLING :
""""""""""""""""""""""""""""""
*Doe de ricotta, fijn gehakte ingrediënten en de stukken gekookte (en uitgelekte ) courgette in de blender en draai er een glad en homogeen mengsel van en maak dat op smaak af met peper,zout en citroen-zest.
*Vul hiermee de droge cannelloni of gekookte lasagnavellen.
*Leg de gevulde rollen op de met olie of boter belegde bodem van een ovenschaal en maak nu eerst de tomatensaus.
***
NAPELSE TOMATENSAUS :
""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Fruit de uien, knoflook en lombok aan in de verhitte olijfolie, tot de uien glazig zijn geworden.
*Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en verhit op hoog vuur onder voortdurend roeren.
*Zet het vuur wat lager, maar de massa in de pan moet wel blijven pruttelen en laat de inhoud een uur door sudderen, terwijl we zo nu en dan omroeren.
*Dan een staafmixer er in zetten en goed glad pureren.
***
KLAARMAKEN :
""""""""""""""""""""
*Schep de tomatensaus over de cannelloni cq lasgnarollen in de ovenschotel. Verdeel de in stukken gebroken mozzarella over de schotel (en strooi desnoods nog wat vers geraspte Parmezaan er over) en zet de schotel in de oven gedurende 30 - 40 minuten
(lasagna rollen 20 -30 minuten)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jacques F.G.M. Joosten zegt:
slaatje zegt:
hns zegt:
Ik ben gek op cannelloni, heb 'hemel en aarde'bewogen om het te krijgen (zelfs niet bij de italiaanse traiteur). Inmiddels is het gelukt en fors ingeslagen, dank voor je recept, geeft me inspiratie.
Hans:)
Tav de bloedworst, ik heb een slachterij gevonden die bloed levert en ga het toch proberen.
hns zegt: