KookJij

Cannelloni met Ricotta en Napelse Tomatensaus

Een heerlijk cannelloni met ricotta en napelse tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 160 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannelloni met Ricotta en Napelse Tomatensaus te bereiden

PASTA:
"""""""""
*De droge cannelloni wordt gevuld met de ricotta-vulling en bedekt met de tomatensaus en gaat zo in de oven. Eventueel worden i.p.v. de droge cannelloni lasagnavellen gebruikt. Die moeten dan wel eerst gekookt worden en daarna gevuld (3 per persoon) en vervolgens gaat hetzelfde gebeuren daarna
***
CANNELLONI-VULLING :
""""""""""""""""""""""""""""""
*Doe de ricotta, fijn gehakte ingrediënten en de stukken gekookte (en uitgelekte ) courgette in de blender en draai er een glad en homogeen mengsel van en maak dat op smaak af met peper,zout en citroen-zest.
*Vul hiermee de droge cannelloni of gekookte lasagnavellen.
*Leg de gevulde rollen op de met olie of boter belegde bodem van een ovenschaal en maak nu eerst de tomatensaus.
***
NAPELSE TOMATENSAUS :
""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Fruit de uien, knoflook en lombok aan in de verhitte olijfolie, tot de uien glazig zijn geworden.
*Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en verhit op hoog vuur onder voortdurend roeren.
*Zet het vuur wat lager, maar de massa in de pan moet wel blijven pruttelen en laat de inhoud een uur door sudderen, terwijl we zo nu en dan omroeren.
*Dan een staafmixer er in zetten en goed glad pureren.
***
KLAARMAKEN :
""""""""""""""""""""
*Schep de tomatensaus over de cannelloni cq lasgnarollen in de ovenschotel. Verdeel de in stukken gebroken mozzarella over de schotel (en strooi desnoods nog wat vers geraspte Parmezaan er over) en zet de schotel in de oven gedurende 30 - 40 minuten
(lasagna rollen 20 -30 minuten)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NOOT:
De ricotta vulling kan nog verder met kaas verrijkt worden.
De tomatensaus kan nog verder worden ontwikkeld, b.v. met geraspte gember en andere kruiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Ik doe dit met de slagroomspuit, kan ook met een lepeltje. groet Hans de Vos:)
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Cannellloni zijn toch pijpjes van ca 4cm en ca 0,75 cm doorsnee? Hoe vul je die dan?
hns

hns zegt:
Dank je wel, ik zal erop reageren tzt. Gerda /Slaatje.:):)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo hns, ik heb ook nog wel een lekker recept voor cannelloni dat ik binnenkort op Kookjij zal zetten. Ik weet zeker dat je dat ook erg lekker zal vinden, mijn gezin en aanhang zijn erg gek op. Groetjes Gerda;):p
hns

hns zegt:
Hi beste Jan
Ik ben gek op cannelloni, heb 'hemel en aarde'bewogen om het te krijgen (zelfs niet bij de italiaanse traiteur). Inmiddels is het gelukt en fors ingeslagen, dank voor je recept, geeft me inspiratie.
Hans:)

Tav de bloedworst, ik heb een slachterij gevonden die bloed levert en ga het toch proberen.
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
OhOhOhOhOhOh :);) wist ik nog niet :?
slaatje

slaatje zegt:
Peper en zout.;):p
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Wat is PeZo? :p