KookJij

Byzantijnse salade

Een heerlijk byzantijnse salade recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Byzantijnse salade te bereiden

Schil en snipper de appelen en besprenkel ze met citroensap.Schil de grapefruit en de sinaasappel en ontdoet ze van de velletjes en snijd ze in stukjes.Snijde de ham en de kaas in dobbelsteentjes en snipper de paprika.Meng alles door elkaar.Meng de yoghurt,koffieroom,peper en zout door de salade.Bestrooi de salade met de bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Dit recept is op veel sites te vinden, meestal met runderrookvlees. Zelfs op een Turkse site (leven in Turkije) stond er gewone jongbelegen kaas bij! Je kunt er toch je eigen (Turkse) draai aan geven?
ayse Yavuz

ayse Yavuz zegt:
HAM!!:(

Ds nie echt turks dan;)
orhan

orhan zegt:
alleen de turkse broodjes klinken turks:?;)
andreajudit

andreajudit zegt:
ja, en dat belegen / leerdammer kaas past ook niet echt in het plaatje van de Turkse keuken. Was dat niet soms geiten of schapenkaas???
Lucienne

Lucienne zegt:
Hoe kan er nu ham zitten in een Turks gerecht? Kun je het niet beter vervangen door Sucuk?