KookJij

Boeuf en daube

Een heerlijk boeuf en daube recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boeuf en daube te bereiden

Snijd de sucadelappen in niet te kleine stukken en bak deze met de spekblokjes in de olie met boter snel aan alle kanten bruin.Bestrooi het vlees met peper en zout.Schil en snipper de ui en de knoflokteentjes en bak deze mee met het vlees.Schil de wortel en snijd deze in niet te kleine stukken.Bak de stukken wortel even mee en stuif de bloem erover.Schep deze erdoor en laat de bloem zachtjes 1 min.bakken.Voeg de wijn,bouillon en cognac toe.Schep alles goed om.Voeg de kruiden,mosterd,paprikapoeder en tomatenpuree toe en laat alles op een zacht vuur 3 uur stoven.Maak de paprika en courgette schoon en snijd deze in stukken.Lat de paprika en courgette in circa 10 min.bij het vlees gaar worden.Maak de daube op het laatst af met de madeira.
Geef er apart gekookte aardappelen bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

renyvo

renyvo zegt:
lijkt me heerlijk,
ik ga het proberen
doedo veenhuizen

doedo veenhuizen zegt:
ziet er goed uit
Rini

Rini zegt:
Wat ben ikmblij met dit recept. In Franrijk waar ik destijds woonde heb ik dat wel eens klaar gemaakt, maar ik ben het recept kwijt geraakt.Nu ga ik het snel weer een bereiden voor mijn familie!