KookJij

Appeltaart in een glaasje (no-bake)

Lekker en snel toetje dat je van te voren al heel goed kunt voorbereiden zodat je er vlak voor je het op tafel zet alleen nog maar wat slagroom op hoeft te spuiten. Hou je meer van warme appeltaart dan bak je de appels met toebehoren juist vlak voor het serveren. Niet alleen lekker als toetje maar ook om een kop koffie mooi mee aan te kleden, bij een high tea of op een buffet. Met een glaasje Calvados of kaneellikeur erbij maak je er helemaal een feestje van.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appeltaart in een glaasje (no-bake) te bereiden

  1. Verkruimel in elk glaasje een plakje cake.
  2. Smelt de boter en bak hierin de stukjes appel met de rozijnen, walnoten, Calvados en kaneel. Verdeel het over de glaasjes.
  3. Werk af met een toef slagroom, strooi er een beetje kaneel over en garneer met een blaadje munt.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Neem glazen potje met deksel, dan kun je als je ze van te voren al maakt, met het deksel erop in de koelkast bewaren.
Een kopje koffie en een glaasje Calvados of kaneellikeur erbij maken het helemaal af.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst