Recept
« Terug naar recepten
					
						Antilliaanse bonenschotel
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Antilliaanse bonenschotel
Een heerlijk antilliaanse bonenschotel recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Camilla Uitermark
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Aruba
								
																								
									Keuken:
									Caraibische
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Antilliaanse bonenschotel te bereiden
Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine reepjes. Ontvel de tomaat en snijd deze in stukjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes. Wel de rozijnen eventjes in een kom met warm water en laat ze dan uitlekken. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan de chilipoeder, paprika, tomaat, bleekselderij en rozijnen toe en roerbak alles 5 minuten. Doe dan de bonen, de kokos, een scheutje warm water en 2 eetlepels peterselie erbij, schep het mengsel door elkaar en laat de bonen warm worden. Breng het gerecht op smaak met zout en tabasco. Bestrooi het gerecht met de rest van de peterselie.
									
                    
martha zegt: