Dien de vis op met rijst, het kool gerecht en een beetje van de saus. Verfraai dat iets met wat partjes mandarijn en zoetzure uitjes en bestrooi dan met de lenteuitjes.
N.B. Een van de talrijke Chinese recepten, welke in de loop van de jaren destijds gezien werd als eigen, dus Indonesisch.
In plaats van vis kun je ook vlees gebruiken (hamlappen) en het recept loopt dan verder hetzelfde. Varkensvlees mocht niet worden gegeten door de moslims en vis wel. Zodoende.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Ang Sio Hie
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Ang Sio Hie
Een heerlijk ang sio hie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Tante Pau 1942
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Ang Sio Hie te bereiden
  1).Zout de vis lichtjes en schep het goed om.
Laat hem even een kwartiertje staan en dep de vis goed droog met keukenpapier.
2).Bestrooi dan met cassave meel.
3).Frituur de vis gaar in een paar minuten.
4)Kook de kool al dente in de bouillon.
5).Fruit de uien en knoflook aan in de 4 eetlepels rijstolie samen met de gember en tomatenconcentraat.
6).Zodra de uien zacht zijn geworden, de lomboks en de al dente gekookte kool er bij doen en goed omroeren.
7).Dan gaat er bij de ketjap, de prei, de azijn, de suiker, de ananas en dan koken we die massa op tot de kool gaar is.
8).De bouillon wordt aangemaakt met 3 eetlepels maïzena
tot een soortement van saus.
										Laat hem even een kwartiertje staan en dep de vis goed droog met keukenpapier.
2).Bestrooi dan met cassave meel.
3).Frituur de vis gaar in een paar minuten.
4)Kook de kool al dente in de bouillon.
5).Fruit de uien en knoflook aan in de 4 eetlepels rijstolie samen met de gember en tomatenconcentraat.
6).Zodra de uien zacht zijn geworden, de lomboks en de al dente gekookte kool er bij doen en goed omroeren.
7).Dan gaat er bij de ketjap, de prei, de azijn, de suiker, de ananas en dan koken we die massa op tot de kool gaar is.
8).De bouillon wordt aangemaakt met 3 eetlepels maïzena
tot een soortement van saus.
                    