KookJij

Amandelpudding (bademli muhallebi)

Een heerlijk amandelpudding (bademli muhallebi) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelpudding (bademli muhallebi) te bereiden

De melk, suiker, vanillesuiker en de amandelen in een kookpan doen en op een matig vuurtje 5-6 min. zachtjes laten koken. Kokos, bakmeel, bloem en citroenschil toevoegen en al roerend 6-8 min. laten rijzen. De amandelpudding van het vuur halen. De yoghurt en eidooiers glad roeren en de amandelpudding daarmee binden. De pudding met cognac op smaak brengen. De amandelpudding in een schaal doen en laten afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Als het gelukt is zonder de bloem, wil het dan even laten weten? Dan kan ik het recept aanpassen.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
nicole snijders

nicole snijders zegt:
hoi,
Was mij ook opgevallen. Ik heb het klaargemaakt zonder de bloem. Was me ook niet helemaal duidelijk of het vuur na 6 minuten uit moest. Dit maar gedaan. Vanavond kookclub, dus hoop dat het smaakt.
Tineke Schouten

Tineke Schouten zegt:
In het recept staat vermeld dat er bloem in moet maar dit staat nergens bij de ingredienten.