KookJij

Zomers stoofpotje van zeeduivel

Een heerlijk zomers stoofpotje van zeeduivel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zomers stoofpotje van zeeduivel te bereiden

1. Snipper de sjalot en het knoflookteentje. Rooster de paprika, pel ze, verwijder steel en zaadlijsten. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes. Snij de venkelknol in vier, verwijder de harde kern en snij de delen in plakjes. Snij de courgette en chorizo in dunne plakjes.
2. Fruit de sjalot en knoflook aan in de olijfolie. Voeg de venkel, paprika, chorizo en courgette toe en roerbak kort.
3. Blus met de sherry en schenk er de visfumet bij. Voeg de oregano en tijm toe en kruid met zout en cayennepeper. Laat aan de kook komen. Leg de vismoten in de fumet, laat weer aan de kook komen en draai dan het vuur zachter.
4. Laat 10 minuten zachtjes stoven, of tot de vis en de groenten gaar zijn. Kruid eventueel bij met zout en peper. Voeg als laatste de tomatenblokjes en de peterselie toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ja hoor, ook lekker zomers :) Alvast smakelijk voor morgen ;)
bengel6300

bengel6300 zegt:
hmmm lekker en fris met het warme weer en ook zomers, niet? Smakelijk, dat is mijn recept voor morgen dank u wel:p