KookJij

Zoetzure kip cashew

Kip met ananas, vinden wij een overheerlijke combinatie. Al op verschillende manieren gemaakt en altijd met veel smaak Zo ook met dit gerecht uit het nieuwe kookboek : "Lekker snel "
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Lekker snel iets aangepast qua bereiding
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoetzure kip cashew te bereiden

  1. Kook de schoongemaakte bonen 6 - 8 minuten gaar in water met een half bouillonblokje kipmet minder zout.
  2. Giet de bonen af , maar vang het kookvocht op. Lekker om de rijst in te koken. Geeft extra smaak.
  3. Verhit een scheutje olie in de wok of hapjespan en bak de kipstukjes op hoog vuur rondom bruin en gaar.
  4. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  5. Voeg zo nodig nog een beetje olie toe ( aan de pan van de kip) en fruit de ui even aan.
  6. Voeg gember en knoflook toe en fruit even mee.
  7. Dan mag de tomatenpuree erbij. Even laten meebakken om de ontzuren.
  8. Kook ondertussen de rijst gaar in water met het opgevangen kookwater van de boontjes.
  9. Maak een saus van 200 ml kippenbouillon( met de rest van het bouillonblokje), met soja, witte wijnazijn en de basterdsuiker.
  10. Voeg dit toe aan de pan en breng aan de kook.
  11. Voeg het maizenapapje toe en breng wederom aan de kook. 
  12. Voeg kip, bonen en ananas toe en warm alles goed door.
  13. Hak de geroosterde cashewnoten grof.
  14. Serveer de rijst naast de saus en bestrooi met de cashewnoten.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Oei , snel en gemakkelijk en erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst