De snack is klaar om uitgeserveerd te worden en kan nog verfraaid worden met klein gesneden lenteuitjes, gehakte pinda's en kleingesneden korianderblad.
Geef hierbij een koud pilsje of een niet droge Riesling, Gewurztraminer.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Wokschotel met kip en paksoi
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Wokschotel met kip en paksoi
Een heerlijk wokschotel met kip en paksoi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Thailand
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Wokschotel met kip en paksoi te bereiden
1).Kook de eiernoedels gaar volgens voorschrift en roer de sesamolie er door.
2).De fijngehakte lombok, gember, ui, knoflook aanfruiten in de rijstolie tot het gaat geuren. Wel opletten dat de knoflook niet verbrand.
3).De kippenblokjes gekruid met korianderpoeder en evt. pezo apart in een wok doen en goudkleurig bakken. Haal uit de pan en zet apart.
4).Doe in de wok met de uien de paksoi en de champignons en roerbak op hoog vuur zo'n 5 a 6 minuten.
5).Doe dan de mie er bij en roer goed door.
6).Dan de ketjap, kip, oestersaus en paksoi er bij en goed doorroeren.
										2).De fijngehakte lombok, gember, ui, knoflook aanfruiten in de rijstolie tot het gaat geuren. Wel opletten dat de knoflook niet verbrand.
3).De kippenblokjes gekruid met korianderpoeder en evt. pezo apart in een wok doen en goudkleurig bakken. Haal uit de pan en zet apart.
4).Doe in de wok met de uien de paksoi en de champignons en roerbak op hoog vuur zo'n 5 a 6 minuten.
5).Doe dan de mie er bij en roer goed door.
6).Dan de ketjap, kip, oestersaus en paksoi er bij en goed doorroeren.
                    