KookJij

Wokschotel met kip en paksoi

Een heerlijk wokschotel met kip en paksoi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
  3. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wokschotel met kip en paksoi te bereiden

1).Kook de eiernoedels gaar volgens voorschrift en roer de sesamolie er door.
2).De fijngehakte lombok, gember, ui, knoflook aanfruiten in de rijstolie tot het gaat geuren. Wel opletten dat de knoflook niet verbrand.
3).De kippenblokjes gekruid met korianderpoeder en evt. pezo apart in een wok doen en goudkleurig bakken. Haal uit de pan en zet apart.
4).Doe in de wok met de uien de paksoi en de champignons en roerbak op hoog vuur zo'n 5 a 6 minuten.
5).Doe dan de mie er bij en roer goed door.
6).Dan de ketjap, kip, oestersaus en paksoi er bij en goed doorroeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De snack is klaar om uitgeserveerd te worden en kan nog verfraaid worden met klein gesneden lenteuitjes, gehakte pinda's en kleingesneden korianderblad.
Geef hierbij een koud pilsje of een niet droge Riesling, Gewurztraminer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst