KookJij

Witlof met vis en kaas

Een heerlijk witlof met vis en kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Noorwegen
Keuken: Europese
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlof met vis en kaas te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Maak de witlofblaadjes los. Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan. Doe de olijfolie erbij en dan de witlofblaadjes.
Bak al roerend tot de blaadjes bijna gaar zijn, ongeveer 3 minuten. Roer er dan de balsamico azijn en honing door. Bestrooi met peper en zout.
Leg de witlof in een ovenschaal. Bestrooi de visfilet met peper en zout en leg hem op de witlof. De vis moet precies alle witlof bedekken en er mag geen ruimte over zijn in de ovenschaal. Smelt de rest van de boter in een pak en bak de ansjovis en paprika 1 minuut. Doe de kaas erbij, roer heel even door en verdeel de inhoud van de pan dan direct over de vis in de ovenschaal. Gaar de vis in de oven gedurende 10 tot 15 minuten. Garneer met de peterselie.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

frosmalen

frosmalen zegt:
Dit is een geweldig lekker recept,
bedankt.
Veerle

Veerle zegt:
ronduit heerlijk:p
ina1306

ina1306 zegt:
hallo marijke ,dit lijkt me erg lekker ,maar helaas kan ik hier in noorwegen GEEN witlof kopen ,gr ina
joop van rij

joop van rij zegt:
bij de ingredienten is zeker nog 4 ons kabeljouw/schol/wijting of zalm vergeten,hiermee is het een lekker recept:p