KookJij

Wijnsaus

Een heerlijk wijnsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wijnsaus te bereiden

Snipper de sjalot en de ui. Laat ze kleuren in boter. Pel en ontpit de tomaat, snij ze in kleine blokjes en voeg ze eraan toe. Laat het tomatenvocht verdampen. Schenk er de wijnazijn bij en laat lichtjes karameliseren. Doe er de rode wijn, de port en de rundfond bij. Laat inkoken tot een dikke saus. Giet door een zeef.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Lijkt me best een lekkere saus, maar is de benaming "Wijnsaus" niet ietwat overtrokken, dit lijkt me meer een "kruidige saus met wijn", die zeker de moeite van het proberen waard is. Groetjes Gerda :p:p:p