KookJij

Voorgerecht met Hollandse garnalen cocktail en zalm hapje

Garnalen cocktail is traditie bij ons met de feestdagen, nu in goed gezelschap met een zalmhapje.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Voorgerecht met Hollandse garnalen cocktail en zalm hapje te bereiden

  1. Garnalen cocktail: Maak de cocktail saus door alle ingredienten naar smaak te mengen. Hoeveelheden is wat lastig, omdat ik het altijd "uit de losse hand" doe. Proeven is mijn motto!
  2. Maak de cocktail op met eerst wat sla, garnaaltjes (50 gram per persoon, liefst meer ;-) en dan mag er de heerlijke saus over. Strooi er eventueel nog een beetje paprika poeder op.
  3. Zalmhapje: Snij de abrikozen in blokjes. Meng de roomkaas (op kamertemperatuur) met de mayonaise, abrikozen en tabasco.
  4. Besmeer de tortilla met dit mengsel, en beleg met de zalm. Rol stevig op, en wikkel deze in plastic folie. Leg de ze voor een uurtje in de koelkast. Voor het serveren snij je deze in hapjes van zo'n 5 cm. Op de bovenkant nog een laagje smeren van het roomkaasmengesel en wat kleine stukjes abrikoos. Serveer op een bedje van rucola en wat mosterd dille saus. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dank jullie voor de complimentjes ;-) Eenmaal deze saus gemaakt, Tanja, wil je die écht niet meer uit een flesje. Je kan hem net zo pittig of mild maken naar je eigen smaak. Wij houden wel van wat pit ;-)
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Een dubbel lekker voorgerecht en het ziet er echt heel mooi uit ! Heel leuk dat er ook het recept voor cocktailsaus bij zit, die kwam hier tot nu toe altijd uit een flesje. Het lijkt me heel leuk om die saus zelf te maken :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Amai wat een delicatesse dat verdient een michelin ster ;-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Dat ziet er lekker uit ;-)