KookJij

Vakantie dagschotel gevulde appelsien op een bedje van gestoofd fruit met rosé gebakken eendeborst

Een heerlijk vakantie dagschotel gevulde appelsien op een bedje van gestoofd fruit met rosé gebakken eendeborst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vakantie dagschotel gevulde appelsien op een bedje van gestoofd fruit met rosé gebakken eendeborst te bereiden

Pers 1 appelsien uit, de andere twee ontdoen van schil en tss de vliesjes het vruchtvlees verwijderen.
Avocado schillen en in blokjes snijden.
Granaatappel verwijder de pitjes.
Doe deze ingredienten in een steelpan en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat +/- 10 min stoven kruiden met peper en aromat.
Voor de saus te binden boter en bloem goed mengen, roer deze onder de vruchten mengeling.
Zoete aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden kook deze beetgaar.
Appelsien halveren en het vruchtvlees verwijderen, snijd het vruchtvlees tss de vliesjes eruit.
Aardappel met een vork zo goed mogelijk pureren ( een vork genomen bij gebrek aan een pureestamper ).
De puree kruiden meng het vruchtvlees van de appelsien eronder even zeer de kaas. houd een beetje kaas aan de kant.
Vul de uitgeholde appelsienen met de puree.
Strooi er een beetje kaas erover en chapelure, even onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Snij de vetkant van de eedeborst in ruitvorm, bak deze zonder vetstoffen aan (vetkant) +/- 7 min, draaiom en bak de vleeskant ook +/- 7 min. Draai het vlees in allu-folie en laat even rusten.
Snij het rozig vlees in gelijke stukken.
Dresseer alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Daar waar ik verblijf vermeld ik het land van herkomst.
Dit gerecht werd bereid met de beperkte middelen die er waren op het vakantie appartementje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst